Евертън подчини Лестър за ценна победа в битката за оцеляване във Висшата лига (ВИДЕО)


Евертън подчини Лестър за ценна победа в битката за оцеляване във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1227 0

Отборът на Евертън записа изключително важна победа над Лестър с 1:2 като гост в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. "Карамелите" си тръгнаха с трите точки от "Кинг Пауър Стейдиъм, което им дава възможност да дишат една идея по-спокойно в битката за оцеляването в елита на Англия.

След само шест минути игра украинският краен бранител Виталий Миколенко се възползва от подаване на Алекс Иуоби, за да вкара фантастичен гол от воле от границата на наказателното поле. "Лисиците" обаче изравниха пет минути по-късно след гол на Патсон Дака.

Шумната гостуваща агитка на Евертън обаче вдъхнови отбора да поведе отново в резултата в 30-ата минута, когато Мейсън Холгейт се разписа във вратата на Каспър Шмайхел. До края на полувремето Лестър така и не успя да организира нищо опасно, за да потърси изравняване на резултата.

През втората част домакините упражниха натиск към вратата на Евертън и на няколко пъти Джейми Варди и Ашли Барнс можеха да вкарат, но гол така и не се стигна. Така Евертън взе трите точки и се изкачи до 16-ото място с 35 пункта - с точка повече от 18-ия Лийдс, който е и с мач повече.

Лестър пък остава на 14-а позиция с 42 пункта, но "лисиците" все още се надяват на място в първата половина на таблицата. Понастоящем на 10-ото място е позициониран тимът на Кристъл Палас, който има 44 точки, но с мач повече от хората на Брендън Роджърс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички