Бивш ас на Юнайтед изуми: Ако не спазвахме правилата на Рой Кийн, нямаше да играем


Бивш ас на Юнайтед изуми: Ако не спазвахме правилата на Рой Кийн, нямаше да играем
Снимка: Gulliver/GettyImages

2108 0

Определено Манчестър Юнайтед не се радва на същите успехи, които имаше под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Тогава "червените дяволи" всяваха страх и ужас у всеки един свой опонент. Съставът на тима, начело с капитана Рой Кийн, се открояваше с дисциплината, отдадеността и желанието за победа. А именно лидерът на отбора е поставял правилата на тренировките, което всеки един играч е трябвало да спазва.

Бившият футболист на Юнайтед в периода 1999-2006 година Куинтън Форчън наскоро даде яснота около стандартите, поставени от Рой Кийн.

"Кийн вдигаше летвата много високо на всяка една тренировка. Неговото влияние в отбора беше огромно и ако случайно решиш да не дадеш всичко от себе си, то значи ти предстоеше сериозен разговор с него. Той следеше много зорко как всеки един играч тренираше", заяви южноафриканецът в интервю пред "Daily Star"

"Неговото правило бе просто. Всеки футболист бе длъжен да се раздаде на 100% по време на тренировките, ако не бях изпълнявал това - някой друг щеше да заеме мястото ми".

Самият Форчън е станал свидетел на изгряването на Кристиано Роналдо и Уейн Руни на футболната сцена.

"Правилата на Кийн се отнасяха и за младоците. Той бе безмилостен към всеки един играч, ако от ден №1 покажеш, че нямаш нужния стимул ти предстояха много дълги тренировъчни дни", допълни Форчън.

Рой Кийн е не само пример за величие, но и за лидерство. Той беше гласът на сър Алекс Фъргюсън на терена и негов верен помощник на тренировъчната площадка. За съжаление, техните отношения се влошават през 2005 година и ирландецът е принуден да си тръгне от "Олд Трафорд". До ден-днешен има информация, че двамата не си общуват.

Като капитан на Юнайтед той печели Висшата лига цели 7 пъти, към тях прибавя триумфа в Шампионска лига през 1999 година, а също така има и 4 медала от ФА Къп.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой може да е първият, който си тръгва от "Олд Трафорд" това лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички