Промяна в плановете на Барселона! Левандовски и Холанд трудно ще бъдат привлечени, но Лукаку е водещ вариант


Промяна в плановете на Барселона! Левандовски и Холанд трудно ще бъдат привлечени, но Лукаку е водещ вариант
Снимка: Getty Images/Guliver

7017 0

Барселона продължава търсенето на качествен нападател, който да увеличи офанзивната мощност на клуба. Въпреки постоянните спекулации около евентуалната покупка на Роберт Левандовски и възможностите Холанд да бъде привлечен, оказва се, че има нов фаворит за "Ноу Камп" и това е белгийската звезда Ромелу Лукаку, съобщава Marca. Решението да бъде потърсен друг вариант, освен двете звезди от немската Бундеслига, е взето поради факта, че преговорите с германските клубове стават все по-сложни. Така "лос кулес" трудно ще си осигурят услугите на един от двамата нападатели.

Изправени пред тази ситуация, директорите на Барселона са готови да погледнат към трети вариант, който се оказва белгиецът. Стрелецът не се чувства комфортно в Челси, като имаше желание да напусне клуба още през зимата. Тогава до сделка не се стигна, а по-всичко изглежда, че Лукаку вече се е отправил към изхода на "Стамфорд Бридж". Интерес към играча има от няколко европейски гранда, а Барселона ще трябва да се бори смело, за да привлече нападателя.

Може би част от феновете са изненадани от новината, най-вече заради лошата форма на играча, след като отбеляза само 12 гола през този сезон. Картинката през миналите кампании беше по-различна и таранът вкара 64 гола в 95 мача с Интер. Именно тези числа карат каталунското ръководство да поглежда към този футболист.

Изменението в решението на Барселона се случи, след като норвежката звезда Ерлинг Холанд вероятно ще подсили Манчестър Сити, който има в пъти по-големи финансови възможности, а Леванодвски просто така и не бива пускан от Байерн Мюнхен. Баварците са крайно решени да задържат поляка, включително и да подновят договора му (изтича през лятото на 2023 г). Така каталунците биват притискани от времето и трябва мигновено да взимат важни решения по трансферната политика през идния летен прозорец, а нападателят на Байерн ще трябва да играе още поне година в Бундеслигата, ако не се стигне до сделка в идните седмици.

А ето как Роналд Куман нападна Шави, в първия възможен момент!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички