Евертън отстрани Тотнъм от ФА Къп след 9 гола в 120-минутен трилър


Евертън отстрани Тотнъм от ФА Къп след 9 гола в 120-минутен трилър
Снимка: Getty Images/Guliver

4080 0

Английските грандове Евертън и Тотнъм сътвориха невиждано голово шоу с девет попадения и множество обрати в 120-минутен трилър, но в крайна сметка Карло Анчелоти спечели дуела срещу Жозе Моуриньо и неговите момчета продължават към 1/4-финалите на ФА Къп. "Карамелите" надвиха "шпорите" с резултат 5:4 като домакин в осминафинален двубой и ги отстраниха от надпреварата.

Още в третата минута Давинсон Санчес изведе Тотнъм напред в резултата, възползвайки се от асистенция на Хюн Мин Сон. Десетина минути преди края на частта обаче хората на Жозе Моуриньо бяха наказани за отрицателно време. В рамките на 7 минути Евертън вкара три гола, като се разписаха Доминик Калвърт-Люин, Ричарлисон и Гилфи Сигурдсон от дузпа.

"Шпорите" все пак се съвзеха и успяха да върнат едно попадение в продължението на първото полувреме, когато Ерик Ламела се разписа за 3:2. В 57-ата минута Тотнъм възстанови равенството, като Давинсон Санчес отново се разписа в мрежата на "карамелите". В средата на полувремето пък Ричарлисон отбеляза втория си гол в мача и отново даде аванс на Евертън.

В 83-ата минута обаче Тотнъм се добра до ново равенство в резултата, след като влезлият като резерва Хари Кейн се разписа, възползвайки се от асистенция на Хюн Мин Сон. В следващите минути нито един от двата отбора не поемаше излишни рискове и закономерно се стигна до продъжения. В тях Евертън отново "дръпна" в резултата, след като в 97' Бернард вкара за "карамелите". Това бе и достатъчно на хората на Анчелоти, за да се класират за следващата фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички