Драма! Уест Хям измъкна точка от Манчестър Сити и заплете битката за титлата


Драма! Уест Хям измъкна точка от Манчестър Сити и заплете битката за титлата
Снимка: GettyImages

2283 0

Уест Хям и Манчестър Сити сътвориха уникална драма на „Лондон Стейдиъм“, завършвайки 2:2 в среща от 37-ия кръг на Висшата лига. „Чуковете“ поведоха с 2:0, но допуснаха изравняване, а „гражданите“ профукаха златен шанс за пълен обрат заради пропусната дузпа от Рияд Марез.

Така лондончани все пак заплетоха интригата около титлата. Сити остана върха с 90 точки, с 4 повече от Ливърпул, но „мърсисайдци“ са с мач по-малко. Хората на Дейвид Мойс пък не успяха да се изравнят по точки с Манчестър Юнайтед на 6-ата позиция. „Чуковете“ са 7-ми са с 56 пункта.

По този начин всичко около титлата и местата за евротурнирите ще се решава в последния кръг за сезона.

Домакините нанесоха своя удар през първото полувреме, когато поведоха с 2:0 след голове на Джаред Боуен. Той първо вкара в 24 –ата минута, след като се отскубна от отбраната и матира Едерсон – 1:0. Точно преди почивката той вкара подобен гол за 2:0.

След почивката Сити се вдигна на щурм. Още в 49-ата минута Грийлиш върна едно попадение. В 69-ата мин. Цоуфал си заби нелеп автогол и се стигна до 2:2.

„Гражданите“ едва не стигнаха и до пълен обрат, но Рияд Марез се провали. Той би дузпа в 86-ата минута, но Фабиански я отрази.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички