Ралф Хазенхютъл счита Висшата лига за по-трудна от Шампионска лига


Ралф Хазенхютъл счита Висшата лига за по-трудна от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1327 0

Треньорът на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл излезе с любопитен коментар преди мача на неговия тим с отбора на Ливърпул, който се бори за титлата във Висшата лига с Манчестър Сити. Според австриеца е по-трудно да се спечели Висшата лига, отколкото Шампионска лига.

„За мен е дори по-трудно да си 38 мача на върха в първенство като Висшата лига, отколкото да триумфираш в Шампионската лига“, изригна Хазенхютъл.

„Юрген Клоп твърди, че е невъзможно да постигне куадрупъл с Ливърпул, но аз знам, че той ще направи всичко възможно, за да го направи и ще иска да спечели мача срещу нас. Фантастично е за Висшата лига да има борба за титлата до самия край. Обстановката е наелектризираща и сега ние сме част от тази надпревара. Ние си свършихме работата срещу Сити, след като им взехме 2 точки, в резултат на две равенства срещу тях“, добави наставникът на Саутхемпън.

Ливърпул все още има шансове за немислимия куадрупъл през този сезон, след като мърсисайдци вече спечелиха Купата на лигата и ФА Къп по идентичен начин – победи над Челси след изпълнение на дузпи. „Червените“ изостават на 4 точки от Манчестър Сити в битката за титлата в Премиършип, но са и с мач по-малко. „Гражданите“ допуснаха грешна стъпка срещу Уест Хем след равенство 2:2 и така титлата най-вероятно ще бъде решена в последния 38-ми кръг.

Мърсисайдци ще се изправят и срещу Реал Мадрид във финала на Шампионската лига на 28 май в Париж и преследват своя седми трофей в тази надпревара.

Вижте още: Какви бяха емоциите на играчите на Ливърпул след новия триумф над Челси

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички