Ето кой е човекът, който изхвърли Сити от Шампионската лига


Ето кой е човекът, който изхвърли Сити от Шампионската лига
Снимка: Guliver/GettyImages

10381 0

Във вчерашния ден гръмна новината, че един от най-богатите клубове в света Манчестър Сити ще бъде изваден от европейските клубни турнири в следващите 2 години след наказание на УЕФА. Причината е, че „гражданите“ са нарушили финансовия феърплей през последните години, като освен с отстраняването от клубните турнири на УЕФА, ще бъдат глобени и с 30 милиона евро.

В основата на разследването срещу Манчестър Сити стои португалският хакер Руи Пинто. Той успява да достигне до клубната кореспонденция на отбора и след това предоставя файловете на различните медии. Пинто бе вкаран в затвора заради деянията си, като поругалецът реши да не обжалва. Той е зад решетките и до ден днешен, като срещу него има повдигнати над 90 обвинения. След изтичането на информацията за наказанието на Сити във вчерашния ден в социалните мрежи стартира кампания за неговото освобождаване.

Междувременно последствията за Манчестър Сити може да са доста по-тежки от само изваждането от европейските клубни турнири. Вижте за какво става въпрос.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички