Манчестър Сити ще претърпи огромни загуби от изхвърляното от Шампионска лига


Манчестър Сити ще претърпи огромни загуби от изхвърляното от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1934 0

Актуалният английски шампион Манчестър Сити ще регистрира огромни финансови загуби, ако наказанието, което му наложи УЕФА - изхвърляне от Шампионска лига и Лига Европа за две години, остане в сила след обжалването на клуба пред Спортния апелативен съд. Според финансовия експерт Киърън Магуайър, "гражданите" ще загубят около 300 милиона паунда (361 млн. евро).

Според Магуайър, това може критично да повлияе на бъдещето на английския клуб. Както е известно, УЕФА изхвърли Сити от евротурнирите заради нарушение на правилата за финансов феърплей в периода 2012-2016 година. Според досегашната информация, англичаните са завишили умишлено доходите си от спонсори, за да скрият загубите си.

"Манчестър Сити няма да получи от УЕФА около 100 милиона паунда за участието им в Шампионска лига. Към това трябва да добавим парите от домакински мачове. Това са 30-40 милиона паунда. Плюс това, някои спонсори ще прекратят сътрудничеството си с клуба, защото той няма да играе в евротурнирите. Загубите в размер на 150 милиона паунда за един сезон могат да повлияят критично на бъдещето на Сити", заяви експертът пред "Sky Sports". Междувременно, стана ясно, че Сити вече не е и най-могъщият финансово европейски клуб. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички