Атлетико ще пусне Облак само срещу рекордна трансферна сума


Атлетико ще пусне Облак само срещу рекордна трансферна сума
Снимка: Getty Images/Guliver

1457 0

Атлетико Мадрид ще поиска от евентуалния купувач на вратаря Ян Облак да плати освобождаващата му клауза от 109 милиона паунда, за да го отмъкне от клуба. Словенският страж е желан от Челси, но в последните дни се появи информация, че Манчестър Юнайтед също ще се намеси в битката за подписа му.

Облак смята, че е време да напусне Атлетико Мадрид и да премине в по-голям отбор, като трансфер в клуб от Висшата лига изглежда основното му желание. 27-годишният вратар, който според мнозина е считан за един от тримата най-добри на тази позиция в света, е останал недоволен от някои от решенията и посоката на развитие на клуба, които е предприел спортния директор на „дюшекчиите“ Андреа Берта. Словенецът е наясно, че Челси иска да го купи, но смята, че Манчестър Юнайтед също иска да поднови интереса си към него след спада във формата на Давид Де Хеа.

Лондончани искат да вземат нов вратар, въпреки че рекордната покупка Кепа Арисабалага заяви, че желае да остане в тима и да се бори за мястото си. Челси дори иска да включи Кепа в офертата за Облак, но Атлетико не желае да си навлече гнева на собствените си фенове. Ръководството на „дюшекчиите“ е наясно, че словенецът е любимец на привържениците и ако напусне, то това трябва да стане срещу рекордна трансферна сума. А ето какво каза Диего Симеоне за интереса на Челси към Облак.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички