Ерлинг Холанд vs. Дарвин Нунес - новото звездно съперничество в английската Висша лига


Ерлинг Холанд vs. Дарвин Нунес - новото звездно съперничество в английската Висша лига
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1722 0

Сезон 2022/23 в английската Висша лига все още е далеч пред нас, но можем да сме сигурни, че ще станем свидетели на ново голямо съперничество между Манчестър Сити и Ливърпул, в което основна роля ще играят двете звездни покупки на "гражданите" и мърсисайдци - Ерлинг Холанд и Дарвин Нунес!

Норвежецът се присъедини към тима на Хосеп Гуардиола, след като "небесносините" активираха освобождаващата му клауза в договора с Борусия Дортмунд. Уругваецът пък акостира на "Анфийлд" от Бенфика за близо 65 милиона паунда, като сумата може да нарасне, ако нападателят изпълни определени критерии.

През сезон 2021/22 Ерлинг Холанд, въпреки че често бе контузен, се отчете с 30 мача, 29 гола и 8 асистенции в Германия, а Дарвин Нунес може да се похвали 34 попадения и 4 голови паса в общо 41 двубоя за португалския гранд.

Популярното издание "The Analyst" пък направи съпоставка на показателите на двамата нападатели, в опит да прогнозира кой от двамата ще се справи по-добре в дебютния си сезон на Острова и статистиката им определено е впечатляваща!

През отминалата кампания (само в шампионатните мачове) Дарвин Нунес е отправил общо 85 удара към противниковите врати и 26 от тях са се превърнали в гол. Ерлинг Холанд пък е с 80 шута и 22 попадения.

Нунес е вкарвал гол на всеки 76 минути, а Холанд - на всеки 87. Португалецът е първи в Топ 6 на европейските първенства по този показател за сезон 2021/22, а норвежецът е трети. Между тях се намира Роберт Левандовски (84 минути на попадение).

И нещо любопитно...

Фернандо Торес е футболистът, който държи рекорда за най-много голове в дебютна кампания във Висшата лига - той отбелязва 24 за Ливърпул през сезон 2007/08. Дали някоя от двете нови звезди на Сити и Ливърпул ще подобри това постижение - предстои да разберем!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички