Холанд вече е в "небесносиньо"! Ето първите му думи като играч на Манчестър Сити (ВИДЕО)


Холанд вече е в "небесносиньо"! Ето първите му думи като играч на Манчестър Сити (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2594 0

Английският шампион Манчестър Сити финализира трансфера на Ерлинг Холанд - сделка, за която "гражданите" съобщиха още преди месец. Последната стъпка - личните условия на играча, бе изпълнена и от "Етихад" вече гордо могат да заявят, че Холанд е техен футболист.

21-годишният норвежец ще се присъедини към отбора на Хосеп Гуардиола от 1 юли, като договорът му с "небесносините" за пет години - до 2027 година. Холанд подписа с клуба, в който преди 22 години неговият баща Алфи се подвизаваше.

Холанд има 21 мача с националната фланелка, а с екипа на Борусия Дортмунд записа 89 мача, в които вкара 86 гола. В Германия той спечели Купата на страната, както и наградата за играч на сезона в Бундеслигата за сезон 2020/21.  

„Това е специален ден за мен и моето семейство“, каза Холанд пред клубния сайт на Манчестър Сити. „Винаги съм гледал Сити и обичах да го правя през последните сезони. Няма как да не се възхищавате на техния стил на игра, той е вълнуващ и създават много шансове, което е идеално за играч като мен.

„В този отбор има толкова много играчи от световна класа и Пеп е един от най-великите мениджъри за всички времена, така че вярвам, че съм на правилното място, за да изпълня амбициите си.

„Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да се подобрявам като футболист и съм уверен, че мога да направя това тук. Това е страхотен ход за мен и нямам търпение да започна предсезонната подготовка", добави още Холанд.

Ерлинг Холанд е и най-скъпият футболист във Висшата лига (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички