Ерлинг Холанд похвали Хосеп Гуардиола и обясни какво е да се играе под негово ръководство


Ерлинг Холанд похвали Хосеп Гуардиола и обясни какво е да се играе под негово ръководство
Снимка: Getty Images

1289 0

Новата суперзвезда на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, обсипа своя мениджър Пеп Гуардиола с купища похвали, наричайки го "футболен маниак", но и призна, че не е никак лесно да се играе под негово ръководство и само най-отдадените могат да успеят при него.

Норвежкият национал се радва на блестящо начало на кариерата си в Манчестър Сити. Той вече отбеляза 12 гола в осем мача за "гражданите". Ето какво каза Холанд и за своя мениджър:

"Мисля, че той е футболен маниак като мен. И двамата обичаме футбола, той беше играч, сега е мениджър и да - доста успешен. Луд е по футбола и това е нещо, което ми харесва, защото той мисли за всичко в играта - как можем да правим нещата по-добре и как самите ние да станем по-добри", сподели Холанд пред "Telemundo Deportes".

"Неговите игрови схеми са доста сложни и си поставих за цел да ги науча възможно най-бързо. Не мога да губя време да правя нещо друго. Така че се опитвам да вляза в отбора възможно най-бързо. Това е страхотна система, наистина сложна, но благодарение на нея печелим мачове", добави още норвежецът.

Изглежда схемите на Гуардиола са били бързо научени на Холанд. Норвежецът светкавично се превърна в ключов играч за "гражданите" и любимец на почитателите на "Етихад". Предстои да разберем как ще се развие неговата кариера в бъдеще. Междувременно ето пък какво каза испанският наставник за новата си суперзвезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички