Ерик тен Хаг остана доволен от победата на Манчестър Юнайтед и похвали свой футболист


Ерик тен Хаг остана доволен от победата на Манчестър Юнайтед и похвали свой футболист
Снимка: Getty Images

8231 0

Докато Манчестър Юнайтед се бореше дълго време на стадион "Еланд Роуд", Маркъс Рашфорд откри резултата. " Той един от най-добрите нападатели в света ли е? Да, очевидно", каза Ерик Тен Хаг по време на пресконференцията след мача. " Той има качествата. Бях убеден в това от първия миг, когато бях тук. Бях много развълнуван да работя с него. Мислех, че мога да извлека повече от него."

Според Тен Хаг Рашфорд може да предложи още повече. " Той има толкова много качества и толкова много потенциал. Може и по-добре. Ако продължи да работи здраво, ще бележи още повече. Може да го прави с ляво, дясно и с глава. Въпросът е да го поставите в позицията да отбележи и отборът да има качествата да го играе и да го достига с центрирания. Днес видя докъде може да доведе това."

Рашфорд вкара 22 гола през сезон 2019/20, което е най-високият му резултат до момента. Има голям шанс той да подобри личния си рекорд. " Вие ме попитахте през август или септември дали има играч в моята селекция, който може да вкара двадесет пъти. Рашфорд със сигурност е, той може."

И все пак нидерланецът се постара да не "вдигне" прекалено много футболиста в облаците: " Ако си щастлив сега, головете вече няма да идват. Удовлетворението води до мързел" , каза малко философски мениджърът. " Трябва да продължите да инвестирате в себе си всеки ден. Ако продължава да прави така, той ще вкарва и ще продължава да вкарва. Като треньори ние го натискаме колкото е възможно повече, но в крайна сметка играчът трябва да го направи."

Все пак "червените дяволи" трябваше сериозно да потреперят за победата си, като ТУК може да видите как се разви срещата по минути

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички