Ерата "Тен Хаг" започна: Манчестър Юнайтед отказа Нюкасъл и взе първи трофей от 6 години насам (ВИДЕО)


Ерата "Тен Хаг" започна: Манчестър Юнайтед отказа Нюкасъл и взе първи трофей от 6 години насам (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5157 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед спечели първи трофей от 6 години насам. Възпитаниците на Ерик тен Хаг "грабнаха" Карабао Къп, побеждавайки с 2:0 отбора на Нюкасъл.

Всичките 2 попадения в днешната среща на "Уембли" паднаха през първата част на двубоя. Юнайтед бе по-активния от двата тима и може да се каже, че заслужено се окичи със златните медали.

Резултатът бе открит в 33'. Люк Шоу центрира от фал в наказателното поле, а там над всички се извиси Каземиро. Бразилецът нанесе силен удар с глава и вкара, без да остави шанс на Лорис Кариус. Само 7 минути по-късно Маркъс Рашфорд вкара дежурния си гол, след като бе изведен очи в очи с белгийския страж на "свраките", с който оформи крайното 2:0.

През второто полувреме Ерик тен Хаг, като че ли бе накарал своите възпитаници да "поуспокоят топката" и да пазят резултата. Нюкасъл натискаше сериозно, но добре построената защита на "дяволите" оцеля и не допусна вратата на Де Хеа да бъде поразена.

Това е и първи трофей от 6 години насам за "дяволите". Последно тимът от "Олд Трафорд" триумфира във Лига Европа през сезон 2016/17, когато начело бе Жозе Моуриньо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна спокойно, отборът който я контролираше обаче бе Манчестър Юнайтед. Футболистите на Тен Хаг използваха крилата за съставянето на своите атаки, а защитата не даваше шансове на офанзивния вал на Нюкасъл. В 13-ата минута Ваут Вегхорст можеше да вкара, но ударът му от наказателното поле не затрудни Кариус.

"Червените дяволи" продължиха да натискат, но така и не успяваха да преминат през добре подредената защита на джордитата. В 26' се стигна до много неприятен сблъсък между Фабиан Шер и Лисандро Мартинес, които влязоха във въздушен дуел, но се удариха много неприятно в главите.

Феновете на Юнайтед избухнаха в 33'. Люк Шоу центрира от фал в наказателното поле на "свраките". Там Каземиро се извиси над всички и отбеляза с глава, без да остави шансове на Кариус. Потвърждението на попадението се забави, тъй като ВАР проверяваше за засада. Такава не бе отсъдена и "дяволите" поведоха с 1:0. 7 минути по-късно Рашфорд удвои. Юнайтед организира чудесна атака, а в нейния края Вегхорст изведе британеца. Той остана очи в очи с Кариус и не сгреши - 2:0. Нидерландският нападател можеше да направи резултата класически в добавеното време преди почивката с фантастичен удар извън наказателното поле, който обаче бе спасен от Кариус.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по-добре за Нюкасъл. Момчетата на Еди Хау показваха нужната агресия в предни позиции, но така и не успяваха да преодолеят добре построената защита на Юнайтед. "Дяволите" пък разиграваха със спокойствие и не допускаха техните противници да  застрашат вратата на Де Хеа.

Силните минути за символичните гости днес продължиха. "Свраките" се настаниха трайно в половината на Юнайтед и създаваха положение след положение. В 68' се стигна до серия от удари към вратата на Де Хеа, но всеки един от тях бе блокиран от противников играч на Юнайтед и по този начин вратата на испанския страж остава суха за момента.

В 74' Маркъс Рашфорд можеше да се разпише за втори път. Британецът нанесе хубав удар, но Лорис Кариус направи добро спасяване и не допусна вратата му да бъде поразена за трети път днес. В самия край Бруно Фернандеш излезе сам срещу Кариус, но белгиецът спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 23. Люк Шоу, 6. Лисандро Мартинес, 19. Рафаел Варан, 20. Диого Далот, 18. Каземиро, 17. Фред, 8. Бруно Фернандеш, 21. Антони, 10. Маркъс Рашфорд, 27. Ваут Вегхорст

Нюкасъл: 18. Лорис Кариус, 2. Кийрън Трипиър, 5. Фабиан Шер, 4. Свен Ботман, 33. Дан Бърн, 39, Бруно Гимараеш, 36. Шон Лонгстаф, 7. Жоелинтон, 24. Мигел Алмирон, 10. Алан Сен-Максимин, 9. Калъм Уилсън

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл по ТВ: Къде да гледаме финала за Купата на Лигата?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Големият проблем за Еди Хау в този двубой ще бъде свързан с вратарския пост. Титулярът във Висшата лига Ник Поуп е наказан след абсурдния червен картон, който си изкара срещу Ливърпул. Мартин Дубравка, който получава шанс за изяви в други турнири и е под номер 2 за "свраките", няма да може да играе, защото е собственост на Манчестър Юнайтед.

Така големият фаворит за това да започне като титулярен вратар е избор номер 3 - Лорис Кариус, който е бивш футболист на Ливърпул (прочул се с кошмарния финал в Шампионска лига). Крафт също няма да бъде на линия за Нюкасъл, докато Юнайтед няма да може да разчита на Кристиан Ериксен, Мейсън Грийнууд, Антони Марсиал и Дони ван де Беек.

За да стигнат до финала, "червените дяволи" се справиха с Астън Вила, Бърнли и Нотингам Форест. "Свраките" пък започнаха в по-ранна фаза и отстраниха отборите на Транмиър, Кристъл Палас, Борнемут, Лестър и Саутхемптън.

При равенство ще последват две продължения и ако и след тях няма излъчен победител - финалът ще бъде решен след дузпи (както бе през миналата година, когато Ливърпул надделя над Челси). Любопитното е, че последните две срещи между Юнайтед и Нюкасъл, макар и в шампионата, са завършили именно при равен резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички