Ефектът "Роналдо" вече започна: Кристиано поведе Юнайтед с важни голове за победа над Нюкасъл


Ефектът "Роналдо" вече започна: Кристиано поведе Юнайтед с важни голове за победа над Нюкасъл
Снимка: Getty Images

9025 0

Манчестър Юнайтед записа победа с 4:1 над Нюкасъл в мач от 4-ия кръг в английската Висша лига. Голямата новина около сблъсъка е завръщането на Кристиано Роналдо, който започна като титуляр и дебютира повторно за "червените дяволи" на "Олд Трафорд".

А португалецът се погрижи да го направи по възможно най-добрият начин, след като отбеляза две попадения. При едното се пласира отлично и вкара на празна врата топката, отбита от вратаря след изстрел на Мейсън Грийнууд, а при второто бе изведен от Люк Шоу и вкара с по-слабия си ляв крак между краката на вратаря.

Между двата му гола се разписа Манкийо, който върна надеждите на своя тим, изравнявайки резултата. След като Роналдо изведе отново Юнайтед напред в резултата обаче Бруно Фернандеш реши всичко с отличен изстрел отдалеч и трети гол, който удвои преднината на домакините. В последните секунди от срещата Джеси Лингард също реализира след отличен пас на Погба и технично прескачане на топката от страна на Марсиал.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер играха по-голямата част от мача пред и във противниковото наказателно поле, тъй като гостите се бяха групирали отлично в отбрана. А при контраатаките на "свраките" направи впечатление не толкова убедителното представяне на защитата на Юнайтед, като именно това бе причината за единствения гол на Нюкасъл - неразчетено "изхвърляне" на Хари Магуайър.

"Червените дяволи" оглавиха и класирането към момента, събирайки 10 точки от 4 срещи. Потенциално със същия актив след кръга могат да се окажат и Ливърпул, Челси и Евертън, но те ще трябва да са доста резултатни, за да изместят Юнайтед от върха.

Само след няколко дни (във вторник, 14 септември) Роналдо и компания започват и в Шампионска лига, където гостуват на Йънг Бойс. Следващият двубой от Висшата лига за Юнайтед пък е срещу Уест Хям (19 септември - неделя).

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Магуайър, Варан, Уан-Бисака, Матич, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Санчо, Роналдо

Нюкасъл: Уудман, Ричи, Кларк, Ласелес, Хейдън, Манкийо, Алмирон, Лонгстаф, Уилък, Сен-Максимин, Жоелингтон

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още от първите секунди на срещата "червените дяволи" наложиха своя контрол върху двубоя. Всяко докосване на мегазвездата Кристиано Роналдо бе приветствано от публиката, която непрестанно го аплодираше. Португалецът дори се отличи с два изстрела за първите 10 минути, но и двата бяха неточни.

В 19-ата минута Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни ъглов удар. Подаването стигна до Рафаел Варан, който игра с глава и бе много близо до това да отбележи първия си гол за тима, но изстрелът му мина с малко покрай страничния стълб.

В 26-ата минута Бруно Фернандеш опита нещо много красиво и трудно. Той видя, че противниковият страж Уудман е излязъл по-далеч от голлинията си и опита да го прехвърли с удар от центъра. Все пак изпълнението не бе достатъчно прецизно, а и вратарят се върна навреме.

Срещата продължи да се развива в същото темпо. "Свраките" се бранеха смело в собственото си наказателно поле и изчакваха своите шансове за контраатака. Цялостно не липсваха такива през частта, но те завършваха с неточни изстрели или загубени топки. На няколко пъти направи впечатление, че гостите можеха да комбинират ключово и решително, за да накажат домакините, но предпочитаха трудни удари, които в крайна сметка не доведоха до нищо.

45+2' - 1:0! В самия край на полувремето Юнайтед стигна до своя аванс в резутата. Мейсън Грийнууд стреля отдалеч, а след рикошет в защитник стражът не се справи по най-добрия начин и не улови топката. Така тя се озова на пътя на Кристиано Роналдо, който отблизо нямаше как да сбърка!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

56' - 1:1! Малко повече от 10 минути след началото на втората част гостите изравниха. Те организираха отлична контраатака, Алмирон напредна с топка в крака, подаде към Сен-Максимин, който отклони чудесно и изведе Манкийо, който отблизо стреля по диагонала и реализира.

62' - 2:1! Юнайтед отново излезе напред в резултата. Люк Шоу изведе Кристиано Роналдо, който овладя отлично, преодоля съперник и се разписа с по-слабия си ляв крак.

5 минути по-късно Нюкасъл отново можеше да изравни резултата, след като Жоелингтон се озова на отлична позиция след страхотен пробив. Нападателят стреля отблизо, но Де Хеа успя да спаси с една ръка.

В следващите минути Юнайтед все така контролираше топката. "Червените дяволи" имаха няколко добри възможности, но не се възползваха от тях. А отбраната на Юнайтед отново не изглеждаше толкова убедителна, когато бе поставяна под напрежение.

80' - 3:1! Авансът за домакините стана по-убедителен, след като Бруно Фернандеш се разписа. Португалецът получи твърде много пространство и време, а той нямаше нужда от втора покана. Фернандеш стреля мощно от дъгата на наказателното поле и остави стража на гостите безпомощен.

90+2' - 4:1! Джеси Лингард също се записа сред голмайсторите. Страхотен пас на Погба, технично пропускане на топката от страна на Марсиал и топката се озова в Лингард, който завърши отблизо.

ПРЕДИ МАЧА

До този момент през сезон 2021/22 "червените дяволи" записаха две победи и едно равенство - 5:1 срещу Лийдс, 1:1 като гост на Саутхемптън и 1:0 при визитата на Уулвс.

"Свраките" от своя страна претърпяха две поражения - 2:4 от Уест Хям и 0:2 от Астън Вила, като до момента имат само една спечелена точка от домакинството си на Саутхемптън. 

В днешната среща Оле Гунар Солскяер няма да може да разчита на Маркъс Рашфорд, Алекс Телеш и Скот Мактоминей. Стив Брус пък ще трябва да се оправя без голмайстора си Калъм Уилсън, Джонджо Шелви и Райън Фрейзър.

*Феновете на "червените дяволи" очакват с голямо нетърпение тази среща, в която се очаква през второто полувреме в игра да се появи Кристиано Роналдо и да направи повторен дебют на "Олд Трафорд"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички