Една година по-късно: Какво постигна Томас Тухел в Челси и ще изкара ли трети сезон в Лондон?


Една година по-късно: Какво постигна Томас Тухел в Челси и ще изкара ли трети сезон в Лондон?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2838 0

На днешния 26 януари се навършва точно една година, откакто немският специалист Томас Тухел застана начело на Челси, заменяйки уволнената легенда на клуба Франк Лампард!

Дебютът му на 27 януари 2021 г. не бе успешен и той стигна само до 0:0 на "Стамфорд Бридж" срещу Уулвърхямптън в среща от 20-ия кръг на английската Висша лига за сезон 2020/21, но това, което последва, му гарантира място в историята на "сините", където името му вече е записано със златни букви...

*Бившият наставник на Борусия Дортмунд и ПСЖ изкара цели 14 мача начело на лондончани, преди да запише първата си загуба (2:5 от Уест Бромич на 3 април 2021 г.). 

Какво постигна за 1 година Томас Тухел?

Изиграни мачове - 67

Победи - 43

Равенства - 15

Загуби - 9

Отбелязани голове - 126

Допуснати голове - 53

Спечелени точки - 144

Точки средно на мач - 2.15

Трофеи - Шампионска лига и Суперкупа на Европа!

48-годишният Тухел най-вероятно няма да успее да спечели титлата от Висшата лига през този сезон, тъй като Челси вече сериозно изостава от лидера Манчестър Сити, но тимът му има всички шансове да повтори отличното си представяне в Шампионска лига от миналия сезон (неговите играчи ще се изправят срещу Лил на 1/8-финалите). 

От друга страна, Челси ще играе финал за Купата на Лигата срещу Ливърпул (27 февруари 2022 г.) и е на 1/16-финал за ФА Къп, който ще се проведе на 5 февруари ("сините" са домакини на третодивизионния Плимут!

Едно е сигурно - Томас Тухел и Челси определено си паснаха, но има нещо друго интересно... Роман Абрамович често през годините е прибягвал до уволнение на старши треньори след втория им сезон в Лондон. Дали немецът ще успее да си гарантира трета кампания на "Стамфорд Бридж" - предстои да разберем в идните месеци...

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички