Томас Тухел отличи "високо" футболистите на Челси


Томас Тухел отличи "високо" футболистите на Челси
Снимка: Getty Images

1500 0

Наставникът на Челси Томас Тухел похвали „неумолимите“ си футболисти, след като „сините“ от Лондон сразиха Тотнъм Хотспър с 2:0 в неделя вечер в пореден мач от кръга от Висшата лига на Англия.

Изключителен гол от Хаким Зиеш поведе Челси в лондонското дерби, а малко след това Тиаго Силва с глава оформи крайния резултат на „Стамфорд Бридж“, донасяйки трите точки за домакините.

Челси трябваше да види допуснат гол през първата част, след като Хари Кейн се разписа, но той бе отменен, а Тухел счита, че неговият отбор е по-заслужилият трите точки от тази среща. Говорейки пред Sky Sports след мача, германецът заяви: „Работим изключително много, а това беше тежък мач. Показаното от играчите ми бе невероятно и смятам, че заслужавахме победата. Трудно е да създаваме шансове срещу отбор като Тотнъм, но играчите ми бяха „неумолими“ в тази си цел и не спряха да вярват“, отчете Тухел.

„Просто трябваше да продължим, нямаше нужда да правим промени. Може би в някои детайли, но трябваше да има и премерен риск. Куражът ни беше страхотен. Таблицата е такава каквато е. Наша отговорност е да се доказваме пред себе си. Играхме през три дена, а сега има пауза, която е важна за отбора и за представянето му. Нуждаехме се от тази победа и я постигнахме с добра игра. Момчетата са изморени, тъй като това беше дълъг период за нас“, отличи още мениджърът на Челси.

Столичани са на третото място в Премиър лийг и са на десет точки зад лидера Манчестър Сити. който допусна грешна стъпка в кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички