Еден Азар просто не може да бъде спрян от началото на сезона


Еден Азар просто не може да бъде спрян от началото на сезона
Снимка: Guliver/GettyImages

1129 0

Звездата на Челси Еден Азар се намира в топ форма и е сред най-важните в състава на лондончани. Белгиецът имаше основна роля при победата срещу Уотфорд с 2:1. Той отбеляза и двете попадения, и вече мина 100 гола за клуба.

Също така Азар е директно замесен в най-много голове, от който и да е друг играч във Висшата лига. Той е взел участие в 18 двубоя, като в 15 от тях е започнал като титуляр. Има отбелязани 10 гола и 9 асистенции. След 19 мача Еден е спечелил най-много фаулове (59), надиграл е най-много пъти свой съперник (52 пъти), създал е най-много шансове (50) и има най-много асистенции (9).

Това е само част от невероятната статистика за Азар от началото на сезона. Той непрестанно показва, че се забавлява на терена, а феновете на Челси се надяват той да остане в клуба. Както е известно, той е трансферна цел на Реал Мадрид вече повече от година, но до трансфер така и не се стигна. След като мина квотата от 100 гола за Челси, той заяви: "Искам да бележа още и да се превърна в легенда на клуба като Лампард, Тери и Дрогба. Винаги се стремя да давам най-доброто от себе си и когато печелим е още по-хубаво", което обнадежди привържениците.

Реал обаче няма да се откаже никак лесно от него и са готови да предложат солидна сделка - ето каква.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички