Виновникът за изгубената от Арсенал титла: Микел Артета директно го посочи


Виновникът за изгубената от Арсенал титла: Микел Артета директно го посочи
Снимка: Getty Images

1581 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета посочи кого вини за изпуснатия шанс от "артилеристите" през миналата кампания. Те бяха лидер в английската Висша лига в огромен период от време, но към края се стигна до значителен спад и доста лоши резултати в кратък период от време.

Така "топчиите" пропиляха цели 8 точки аванс, с които можеха да се похвалят през месец март. Съперникът Манчестър Сити, който грабна титлата за трета поредна година, а освен това взе и исторически първи трофей в Шампионска лига, просто бе същинска машина за победи.

Все пак в своята глава Артета има човек, когото обвинява за случилото се. В интервю за Men in Blazers младият наставник призна, че вини себе си за това, че Арсенал пропиля преднината и загуби титлата.

"Аз съм ужасен губещ. Бях много разочарован да не спечелим, след като имахме такъв голям шанс да го сторим. Обвинявам себе си за това. Трябваше да помисля дали съм правилният човек, който да отведе клуба на следващото ниво" - бе открит той.

И друга доминация бе близо до своя край. Манчестър Сити вече не е "милиардерът хегемон", като Арсенал е близо да го изпревари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички