Драма на „Анфийлд“! Феноменален вратар класира Ливърпул на осминафинал за Карабао Къп


Драма на „Анфийлд“! Феноменален вратар класира Ливърпул на осминафинал за Карабао Къп
Снимка: GettyImages

3802 0

Ливърпул се класира на 1/8-финалите в турнира Карабао Къп след изключителна драма. Мърсисайдци елиминираха подвизаващия се в Първа лига Дарби Каунти с 3:2 след изпълнение на дузпи.

Редовното време на двубоя на „Анфийлд“ завърши 0:0. В герой при рулетката на дузпите се превърна вратарят на „червените“ Куивин Келъхър, който спаси 3 удара от бялата точка на „овните“. Харви Елиът реализира победната дузпа.

Юрген Клоп реши да заложи на куп младоци в стартовия състав. Въпреки това домакините доминираха на терена, но не успяха да превземат вратата на съперника. Най-чистите положения профукаха Алекс Окслейд-Чембърлейн и влезлият като резерва Роберто Фирмино в края на редовното време.

Така се стигна до рулетката на дузпите. При тях блесна 23-годишния вратар на Ливърпул Куивин Келъхър. Ирландецът спаси три удара от бялата точка на играчи на „овните“. По този начин той отново се превърна в герой, какъвто стана и при миналогодишното издание на турнира, когато „мърсисайдци“ триумфираха с трофея.

ПРИ ДУЗПИТЕ:

0:1 – Дейвид Макголдрик

Пропуск – Стефан Байцетич

Пропуск – Конър Хурихан

1:1 – Алекс Окслейд-Чембърлейн

Пропуск – Крейг Форсайт

Пропуск – Роберто Фирмино

1:2 - Луис Сибли

2:2 – Дарвин Нунес

Пропуск – Люис Добин

3:2 – Харви Елиът

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички