Ливърпул излиза за поредна победа в турнир и срещу определен съперник


Ливърпул излиза за поредна победа в турнир и срещу определен съперник
Снимка: Getty Images

1261 0

Ливърпул започва защитата на трофея си от Купата на Лигата, който завоюва през миналата кампания след изстрадан успех над Челси във финала. Това бе първи успех в надпреварата за мърсисийдци от сезон 2011/12, като тази вечер защитата започва с домакинство на Дарби Каунти.

Това се очертава като трета среща между двата тима в тази фаза на надпреварата, а Ливърпул остава безгрешен срещу съперника - 2:0 на "Анфийлд" през сезон 1977/78 и 3:0 като гост през 2016/17.

"Овните" вече стартираха в надпреварата с успехи над Мансфийлд и Уест Бром, а срещу "червените" не са играли именно от последната им среща за Купата на Лигата. 

Интересен факт е, че Ливърпул не е отпадал от турнира в тази му фаза от 2018 г., когато бива победен на "Анфийлд" от Челси с 2:1. 

Тазвечерното домакинство на мърсисайдци е насрочено за 22:00 часа, а възпитаниците на Юрген Клоп влизат в ролята на тотални фаворити. 

Вижте кой шоумен от бойните изкуства и света на спорта поиска да купи Ливърпул!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички