Драма и Алексис носят успеха на Арсенал на "Боксинг дей"


Драма и Алексис носят успеха на Арсенал на "Боксинг дей"

1331 0

След като по-рано днес Челси спечели с 2:0 срещу Уест Хям, в късния мач от програмата на Премиършип на "Боксинг дей" Арсенал също записа победа в лондонско дерби, надигравайки трудно с 2:1 Куинс Парк Рейнджърс.

Двубоят не предполагаше такава драма, след като в самото начало беше отсъдена дузпа, която обаче беше пропусната от Алексис Санчес.

Последваха куп пропуски за "артилеристите", след като Жиру, Уелбек и Санчес не успяха да преодолеят Робърт Грийн. Това все пак стана в 37', когато Гибс вече изведен в наказателното поле, а той "качи" топката на главата на Санчес - 1:0 за домакините.

През втората част нещата обаче се промениха, като Оливие Жиру реагира бурно на груба игра на съперник и му удари глава, с което си заслужи червен картон  - в 53' домакините останаха с човек по-малко.

КПР успя да установи контрол, но атаките на тима не носеха достатъчно опасности, а в 65' Томаш Росицки отбеляза решаващ гол. Санчес проби през почти целия терен и успя да намери чеха на стрелкова позиция, а той отбеляза в дебюта си за сезона след лекуване на продължителна контузия - 2:0.

В 79' Чарли Остин вдъхна надежда на Хари Реднап за равенство, но Замора и Кранчар пропуснаха, а Аткинсън не отсъди и чиста дузпа за гостите в продълженията - 2:1.

Въпреки пропуснатата дузпа, Санчес е играчът на двубоя, след като вкара 10-ия си гол в шампионата и добави 6-а асистенция. По втория показател го водят единствено Фабрегас и Сигурдсон.

Благодарение на 3-те точки Арсенал не изостана драстично от лидерите в борбата за топ 4, като отборът се вреди на 6-о място с 30 точки, колкото има и Тотнъм. Уест Хям е с точка по-напред, а Саутхямптън окупира 4-а позиция с актив от 32.

КПР пък записа 9-а поредна загуба като гост през сезона и се намира на 16-о място със 17 точки (всички спечелени като домакин).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички