Ливърпул и Тотнъм с ценни победи извън дома (ВИДЕО)


Ливърпул и Тотнъм с ценни победи извън дома (ВИДЕО)

1548 0

Ливърпул и Тотнъм стигнаха до много ценни победи в опитите си да влязат в топ 4 след слабия старт на сезона, който и двата тима записаха.

Мърсисайдци стигнаха до минимален успех с 1:0 като гост на Бърнли в мач от 18-ия кръг на Висшата лига.

В герои за тима на Брендън Роджърс се превърнаха Коутиньо и Рахийм Стърлинг, които направиха една от най-красивите комбинации през сезона в 62'.

След продължителна размяна на "главички" в центъра Коутиньо овладя на гърди и с гръб към вратата пусна феноменален пас за Стърлинг. Английският национал надбяга защитата на домакините, мина покрай вратаря и вкара за 1:0, въпреки че остана съмнения за лека засада.

Перфектната комбинация осигури на Стърлинг гол в 3-и пореден двубой, като преди това той беше в серия от 17 поредни мача без гол за Ливърпул.

В същото време Тотнъм успя да излъже с 2:1 Лестър Сити, отново като гост. Още преди да беше изтекла 1 минута игра Шадли намери Кейн на добра позиция, а младият нападател се освободи отлично и вкара 15-ия си гол на сезона.

Веднага след подновяването на играта Улоа изравни, но в 71' Ериксен пробва полу-центриране полу-удар от свободен удар от 30 метра, вратарят на домакините не се намеси умело и топката влетя във вратата за 2:1.

Благодарение на победата си "шпорите" стигнаха до 6-о място в класирането с актив от 30 точки - на две от заветното 4-о място. Ливърпул пък има 25 пункта, но се върна в топ 10, като заема 9-а позиция.

 


Burnley 0-1 Liverpool 26/12/2014 Sterling Goal by luffyxguts

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички