Манчестър Сити продължава гонитбата с Челси (ВИДЕО)


Манчестър Сити продължава гонитбата с Челси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

1436 0

Шампионът Манчестър Сити остана единственият отбор с гол на чужд терен във всички те си мачове, след като тази вечер удари с 3:1 Уест Бромич Албиън като гост и не позволи на Челси да се откъсне с много на върха в класирането на Премиършип.

Днес "небесносините" имаха много проблеми в нападение, което доведе до неочаквано решение от страна на Мануел Пелегрини да заложи на Милнър като централен нападател, но това предостави отлична платформа за ротации в предни позижии, а от това "гражданите" се възползваха още до почивката.

В 8' вратарят на домакините сбърка фатално, след като не успя да овладее добре слабо центриране на Навас. Там между двама защитници на УБА Фернандо успя да стреля с ножичен удар и даде аванс на своите.

4 минути по-късно бившият играч на шампионите Джулиен Лексът фаулира Давид Силва в наказателното поле. Яя Туре стреля и беше безкомпромисен за 2:0.

В 34' всичко в мача беше решено, след като Фернандо пусна за Навас в наказателното поле, а крилото намери своя сънародник Давид Силва в близост до него. Плеймейкърът нагласи топката на удобния си ляв крак и с удар по тревата свърши работата за Сити.

През втората част "гражданите" намалиха значително оборотите, което помогна на домакините да стигнат до почетен гол на "Боксинг дей". Браун отбеляза 4 минути преди края и фиксира крайното 3:1 за Манчестър Сити.

Така, след победата на Челси с 2:0 над Уест Хям Сити не позволи на своя основен конкурент за титлата да се откъсне напред. "Гражданите" са в серия от 8 поредни победи във всички турнири (9 мача без поражение), като имат 42 точки срещу 45 на "сините".

В същото време Манчестър Юнайтед остава на 7 точки след 3:1 над Нюкасъл.

 


West Bromwich 1-3 Manchester City highlights... by highlightsmighlights

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички