Уейн Рууни поведе Юнайтед към бой над корав съперник (ВИДЕО)


Уейн Рууни поведе Юнайтед към бой над корав съперник (ВИДЕО)

2039 0

Манчестър Юнайтед продължава силната си серия от мачове, след като тази вечер на "Олд Трафорд" стигна до категорично 3:1 над силния през настоящата кампания Нюкасъл в мач от 18-ия кръг на Премиършип.

"Червените дяволи" контролираха изцяло двубоя и не позволиха много положения пред вратата на Давид Де Хеа, а на свой ред бяха изключително опасни в предни позиции и създадоха куп положения.

Най-деен определено беше Уейн Рууни, който се отчете с два пропуска с глава преди да даде аванс на своите в 23'. Мата центрира в наказателното поле, където Фалкао с летящ шпагат успя да пусне успоредно на голлинията, където Рууни връхлетя за 1:0.

Отново колумбийската звезда беше в основата на втория гол, след като отне топка дълбоко в половината на съперника в 36'. Джоунс пусна за Мата, а испанецът асистира за второто попадение на Рууни.

Това беше 91-ото попадение на национала на "Олд Трафорд", като в последните си 9 мача той има 12 гола на емблематичния стадион. Също така той вече има 12 гола срещу Нюкасъл на ниво "Премиършип".

В 53' на двубоя Уейн Рууни гарнира двата си гола и с асистенция, след като изведе перфектно Ван Перси в наказателното поле, а той с диагонален удар направи разликата 3 гола. Това беше и 6-и гол за холандското острие в последните 5 мача.

До края на двубоя на два пъти Рууни пропусна да оформи своя хеттрик, докато Перес и Тейлър пропуснаха по едно положение. Все пак в 86' Колбек беше фаулиран от Джоунс в наказателното поле, а Папис Сисе беше точен срещу Де Хеа за крайното 3:1.

Това беше 8-и пореден двубой без загуба за момчетата на Луис Ван Гаал, които имат 7 победи по време на тази серия. Това помогна на тима да се установи трайно в топ 4, като в момента 20-кратните английски шампиони са с актив от 35 точки и заемат 3-о място - на 7 от Сити и 10 от Челси.

Нюкасъл пък не успя да стигне до нова сензация на "Олд Трафорд" (подобно на миналия сезон) и с 23 точки се срина до 10-ото място в подреждането.

 


All Goals: Manchester United 3-1 Newcastle... by LiveGoalsforyou

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички