Дни след 0:7: Манчестър Юнайтед обра наградите в Англия, отличиха ги и в Европа


Дни след 0:7: Манчестър Юнайтед обра наградите в Англия, отличиха ги и в Европа
Снимка: Getty Images

2680 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг и голмайсторът им Маркъс Рашфорд бяха определени за "Мениджър" и "Играч на месеца" за февруари в традиционната класация на Висшата лига на Англия.

Тен Хаг изведе "червените дяволи" до три победи и едно равенство в четири мача от първенството през миналия месец, като междувременно тимът спечели купата на Лигата и отстрани Барселона в 1/16-финалите на турнира Лига Европа.

За 53-годишния нидерландец това е втора награда за "Мениджър на месеца" след тази, която спечели през септември, когато отборът постигна две победи в два мача.

Рашфорд пък вкара пет гола в четирите мача на Манчестър Юнайтед през февруари, разписвайки се във всеки един от тях. За английския национал това е трето отличие през сезона и второ поредно, след като той бе награден за най-добър и през януари.

25-годишният голмайстор на "червените дяволи" вече има четири статуетки в кариерата си, изравнявайки се с играчи като Денис Бергкамп, Тиери Анри, Пол Скоулс, Мохамед Салах, Джейми Варди, Алън Шийрър, Бруно Фернандеш и Франк Лампард.

Единствено Серхио Агуеро, Хари Кейн, Стивън Джерард, Кристиано Роналдо, Уейн Рууни и Робин ван Перси са били отличавани повече пъти от него.

Друг нападател на английския гранд - Антони, пък беше отличен в Лига Европа. Неговото попадение във вратата на Реал Бетис при успеха с 4:1 бе определено за най-добро в кръга на турнира. 23-годишният бразилец се разписа от далечна дистанция. А как Тен Хаг наказа отбора си за 0:7 от Ливърпул четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички