Джерард се опълчи на Манчестър Сити и спря загубите на Астън Вила във Висшата лига


Джерард се опълчи на Манчестър Сити и спря загубите на Астън Вила във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1383 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити не успя да победи Астън Вила след равенство 1:1 като гост в мач от шестия кръг на Висшата лига. "Гражданите" поведоха в резултата с 10-ия гол на Ерлинг Холанд през сезона, но бирмингамци изравниха с попадение на Лиъм Бейли.

През първите 45 минути на "Вила Парк" не паднаха попадения, като най-добрите ситуации за гол се откриха пред Кайл Уокър в началото на полувремето и пред Оли Уоткинс в края на частта.

Втората част обаче започна с попадение за отбора на Хосеп Гуардиола. Кевин де Бройне намери Ерлинг Холанд, който успя да се разпише във вратата на Емилиано Мартинес. Асистенцията за Де Бройне бе под №90 във Висшата лига - или с две по-малко от тези на треньора на Вила Стивън Джерард.

В 59' Лиън Бейли бе близо до гол, но негов удар премина на сантиметри от гредата. След това Манчестър Сити пропусна да реши мача с второ попадение, след като удар на Холанд бе спасен от Мартинес, а удар на Де Бройне срещна гредата.

В 74-ата минута Джейкъб Рамзи намери Бейли, който успя да изравни резултата за Астън Вила. До края на мача Родри и Фил Фодън имаха добри положения да върнат аванса на Сити, но топката не попадна в мрежата на железния Емилиано Мартинес.

Така Астън Вила прекъсна серия от три поредни загуби във Висшата лига и взе четвъртата си точка от началото на сезона. Сити пък записа второ равенство през кампанията и остава на второ място с 14 пункта - на една точка зад лидера Арсенал, който е с мач по-малко. В следващия кръг Сити посреща Тотнъм на "Етихад", а Астън Вила гостува на Лестър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички