Диого Жота може да реши проблемите на Ливърпул в атака


Диого Жота може да реши проблемите на Ливърпул в атака
Снимка: Getty Images/Guliver

1741 0

Атаката на Ливърпул катастрофира тежко в отбраната на Реал Мадрид в реванша от 1/4-финалите на Шампионска лига, а това светна "червената лампичка" на Юрген Клоп, че нещо не е наред в нападение. Проблемът с атаката на Ливърпул не е от този мач, а започна да си проличава още от началото на сезона. Едва сега обаче мърсисайдци получиха звучен шамар от това.

И ако във Висшата лига Ливърпул страдаше от проблеми в отбрана, то в Шампионска лига тъкмо нападението на "червените" ги провали. Атомното трио Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино изглеждаха безпомощни срещу осакатената отбрана на Реал, в която липсваха имената на Серхио Рамос, Рафаел Варан и Дани Карвахал.

В продължение на 90 минути тримата нападатели не намериха път към вратата на Тибо Куртоа, като с най-фрапантни пропуски се отчете Салах. Триото на Ливърпул изглежда изхабено и уморено, но трябва да се отбележи, че Клоп взе мерки за това още през лятото - с привличането на нападателя Диого Жота.

Именно бившият играч на Уулвърхемптън е човекът, който може да реши проблемите на Ливърпул в атака. Показа го наесен, когато бележеше редовно за мърсисайдци както в Шампионска лига, така и във Висшата лига. След това тежка контузия го извади за дълго от игра, но постепенно той се завръща към познатата форма и започва да бележи.

Жота е човекът, който може да донесе тази свежест, нужна на "червените", за да започнат отново да бележат. Ако изключим Салах, който е голмайстор Във Висшата лига, но и често прави сериозни пропуски, Мане и Фирмино се намират в разочароваща форма. Не е случайно, че Жота е вторият най-резултатен играч на Ливърпул във Висшата лига - въпреки дългото му отсъствие.

До края на сезона Жота може да донесе нужните голове на Ливърпул, които да ги класират в топ 4 на Висшата лига. През следващата кампания обаче Клоп и неговият екип трябва да направят следващата стъпка към "освежаването" на атаката - с привличането на още един нападател, който да се впише в схемата на игра на отбора. 

Междувременно се появиха информации, че Ливърпул може да си върне свой бивш голмайстор (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички