Защо Тиаго не бе титуляр за Ливърпул в нито един от двата мача срещу Реал Мадрид?


Защо Тиаго не бе титуляр за Ливърпул в нито един от двата мача срещу Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images/Guliver

1514 0

6-кратният европейски шампион Ливърпул се сбогува с тазгодишното издание на Шампионска лига, след като не намери начин да пробие отбраната на Реал Мадрид в реванша на "Анфийлд" от 1/4-финалите на турнира. Освен пропуските на мърсисайдци, критики отнесе и мениджърът Юрген Клоп.

Причината за недоволството бяха стартовите състави на германеца за двата мача, и най-вече липсата на едно име в тях - Тиаго Алкантара. Бившият халф на Барселона и Байерн Мюнхен започна и двете срещи от резервната скамейка, а според мнозина това е било грешка. Защо обаче Клоп не го пусна като титуляр?

В първия мач Клоп обясни решението си с това, че Наби Кейта е показал страхотна форма на тренировки и е нямало как да пренебрегне това. Именно Кейта стартира вместо Тиаго, но това се запази едва до 42-ата минута, когато Клоп не се сдържа и извади Кейта, за да пусне Тиаго в игра.

За втория мач Юрген Клоп обясни, че е нямало как да пусне Тиаго в игра с оглед на това, че мърсисайдци са нямали право на грешка в отбрана, защото един допуснат гол би ги обрекъл на сигурно отпадане. Именно заради това Клоп заложи на по-сигурна халфова линия с Фабиньо, Милнър и Вайналдум, докато Тиаго се появи през втората част.

А как Юрген Клоп може да разгърне пълния потенциал на Трент Александър-Арнолд - четете в този анализ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички