Димитър Бербатов даде пример с Бекъм, за да вдъхнови Магуайър за "обрат" в Юнайтед


Димитър Бербатов даде пример с Бекъм, за да вдъхнови Магуайър за "обрат" в Юнайтед
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1464 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и роден национал - Димитър Бербатов, смята, че защитникът Хари Магуайър може да направи "обрат" в кариерата си на "Олд Трафорд", подобно на своя сънародник и легенда на клуба Дейвид Бекъм.

Сравнението с Бекъм

30-годишният Магуайър продължава да бъде ключов играч за селекционера на Англия Гарет Саутгейт, но не може да се каже същото за Ерик тен Хаг и Манчестър Юнайтед. Откакто пристигна на "Олд Трафорд" през 2019 година, Магуайър отбеляза седем гола и добави 6 асистенции в 179 мача във всички състезания. Въпреки това, Магуайър изпадна в немилост след пристигането на Тен Хаг миналото лято, записвайки само 35 мача, повечето от които - от скамейката. Бербатов обаче е на мнението, че британецът може да "възкръсне".

"Хари Магуайър игра добре срещу Брентфорд. Единственото нещо, което може да направи, е да остане концентриран, когато му се даде шанс да се изяви и да не прави глупави грешки. Когато той говори, можете да видите, че Хари е уверен в способностите си. Когато му беше дадена капитанската лента, увереността му очевидно се увеличи, но и егото му също", заяви българинът за "Betfair", цитиран от "GOAL".

"Сега капитанската лента е отнета, а егото му е наранено. Той трябва да започне отново да възстановява отношенията си с феновете. Има шанса да покаже, че може да се справи с всичко. Може би, както видяхме в документалния филм за Бекъм, Хари преминава през този труден период в момента, но се надяваме, че в крайна сметка той може да намери изкупление в края", добави още Бербатов.

Припомняме, че Магуайър изигра пълни 90 минути от домакинската победа на Англия с 3:1 над Италия във вторник (17 октомври), която "подпечата" билета на "трите лъва" за Евро 2024 в Германия догодина.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Обрат по делото със звездата на Юнайтед - Антони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички