Десподов е бил много близо до Нюкасъл, но Бенитес спрял трансфера - ето защо


Десподов е бил много близо до Нюкасъл, но Бенитес спрял трансфера - ето защо
Снимка: БГНЕС

4283 0

Голямата звезда на българския футбол в последните година и половина - Кирил Десподов, е бил много близо до трансфер в английската Висша лига и в частност Нюкасъл, информира агентът на играча Лъчезар Танев. "Свраките" обаче се отказали от идеята да вземат българското крило, а основна роля е изиграл мениджърът Рафаел Бенитес.

Испанският мениджър, който за поредна година сътвори чудеса в английския тим, е искал футболист, който веднага може да допринесе в първия отбор за спасяването на отбора от изпадане в Чемпиъншип. Според испанеца, Десподов не е попадал в тази графа.

"Имахме разговори лично с Гриша Ганчев и Данаил Ганчев за Нюкасъл. Беше добра опция. Основната причина да не се случи сделката е, че на Рафа Бенитес му трябваше играч, който днес пристига и утре започва да играе в разгара на първенството, на зимния трансферен период. Той не бе сигурен дали може да разчита на Десподов веднага", заяви Танев пред "Livesport".

Самият агент е доволен от факта, че бившият ас на ЦСКА се озова в Серия А с екипа на Каляри, но вярва, че неговите качества отговарят по-добре на това, което се изисква в Първа Бундеслига и в елита на Англия.

"При положение, че те иска клуб от Серия "А", нормално е да приемеш. От страна на ЦСКА и него. Моето виждане е, че той е доста скоростен футболист, с прилична техника, и смятам, че първенства като Англия и Бундеслигата са по-характерни и удачни за него", отсече Танев.

Десподов остави добри впечатления с първите си изяви с екипа на Каляри, но самият той все още не може да влезе в добър ритъм, а причината са мускулни проблеми, които му пречат да е пълноценен по време на тренировъчния процес. Междувременно за качествата на Десподов ласкаво се изказа Димитър Бербатов (какво каза - четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички