Кирил Десподов - глътката свеж въздух, която може да спаси Каляри


Кирил Десподов - глътката свеж въздух, която може да спаси Каляри
Снимка: Guliver/GettyImages

5323 0

Страхотното включване на Кирил Десподов в последния мач на Каляри е оказало своето влияние. В Италия са убедени, че футболист №1 на България трябва да получи шанс да се докаже на терена като титуляр, а това се случва след само 30-ина минути на зеления килим при обрата на сардинци срещу Парма с 2:1.

Италианският журналист Матео Зизола направи отличен анализ на представянето на крилото в последната среща и вярва, че трябва да започне от първата минута в тежкото гостуване на Сампдория - един от най-добрите домакини в последните години в Серия А.

"Десподов е последното ново попълнение на Каляри през зимата и, въпреки че дебютира срещу Милан при вече решен двубой и записа само няколко минути, то неговата игра се усети в мача срещу Парма. Дошлият от ЦСКА футболист е част от националния отбор на страната си и може да се превърне във важно оръжие за Маран в битката за оцляване, особено сега, когато контузии и наказания намалиха конкуренцията за ролята на партньор на Леонардо Паволети в предни позиции", пише журналистът в анализа си за centotrentuno.com, а материалът е публикуван и на български език. 

"Влизането на Десподов срещу Парма промени хода на мача по отношение на решителността в атака и движението без топка, което създаде много проблеми на противниковата защита. За 30-те минути, които имаше на разположение, Десподов даде положителни сигнали с отношението си и способността си да атакува вертикално свободните пространства. Към това той прибави контролирана агресия и опита няколко трикови изпълнения, които раздвижиха играта в нападение на домакините, ориентирана почти изцяло към центрирания за Паволети, а не към разигравания по земята.

Разликата с Жоао Педро като партньор на Паволети беше видима: бразилецът предпочита да се връща назад, да получава топката на крак и да действа като типичен номер 10, докато Десподов обича да бъде търсен на скорост, за да използва бързината и техниката си", анализира италианският журналист.

Кирил Десподов премина в Серия А срещу сума над 3 милиона евро и, въпреки че схемата на игра на Каляри не отговаря на най-силните му страни, той вече показа, че може да играе като втори нападател в схема без типични крила - предпочитаната от треньора Маран. Бълагринът получи още похвали за играта си, а за влиянието на Десподов върху представянето на Каляри четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички