Ден преди дербито: От Ливърпул напомниха как биха Манчестър Юнайтед с 4:0 (ВИДЕО)


Ден преди дербито: От Ливърпул напомниха как биха Манчестър Юнайтед с 4:0 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1937 0

През миналия сезон Манчестър Юнайтед записа едно от най-тежките си поражения в историята на Висшата лига от кръвния съперник Ливърпул. На 19 април миналата година "червените дяволи" загубиха с 0:4 на "Анфийлд".

Как Ливърпул разби Юнайтед на "Анфийлд" година по-рано?

Тогава резултатът бе открит още в 5-ата минута чрез Луис Диас. Преди да бъде преполовена първата част Мохамед Салах вече бе удвоил аванса за своя тим в мач, в който мърсисайдци тотално доминираха.

Все пак до края паднаха "само" още две попадения. Садио Мане, който вече е в Байерн Мюнхен, направи резултата класически (68'), а Салах реализира втория си гол в срещата - 5 минути преди края на редовното време, за да оформи крайния резултат.

Сега за двата гранда ситуацията е коренно различна в класирането. Манчестър Юнайтед е 3-ти с 49 точки, докато Ливърпул има цели 10 пункта по-малко. Именно това е голямото предстоящо дерби на кръга.

Малко повече от 24 часа преди първия съдийски сигнал пък мърсисайдци се постараха да надъхат своите привърженици. В официалните канали в социалните мрежи на клуба бе напомнен именно онзи успех с 4:0.

Дуелът между Ливърпул и Юнайтед отново е на "Анфийлд", като ще се проведе в неделя, 5-и март, от 18:30 часа българско време. Ще можете да следите Ливърпул - Манчестър Юнайтед НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички