Де Хеа и юбилеен гол на Рашфорд измъкнаха Манчестър Юнайтед срещу Уест Хям


Де Хеа и юбилеен гол на Рашфорд измъкнаха Манчестър Юнайтед срещу Уест Хям
Снимка: GettyImages

1975 0

Манчестър Юнайтед измъкна ценна, но много трудна победа с 1:0 срещу Уест Хям в среща от 12-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ преживяха много тежки моменти на „Олд Трафорд“, но оцеляха и взеха трите точки.

В герой за тима на Ерик тен Хаг се превърна Маркъс Рашфорд, който заби скъпоценния гол в 38-ата минута. Попадението на нападателя бе юбилейно за него - №100 с екипа на „червените дяволи“. Вратарят на домакините Давид де Хеа също изнесе отличен мач и буквално спаси своите с блестящите си спасявания.

Така Юнайтед се доближи само на точка от Топ 4. „Червените дяволи“ вече са с актив от 23 пункта на петото място. Уест Хям остана на 13-ата позиция с 14 точки.

Двубоят не започна на кой знае каква висока скорост. Все пак домакините имаха леко предимство. Така се стигна до 38-ата минута, когато откриха резултата. Ериксен центрира в пеналта към Рашфорд, който с глава вкара гол №100 в кариерата си за родния си клуб.

През второто полувреме гостите натиснаха сериозно. Вратарят Давид де Хеа направи чудеса от храброст. Той отрази шутове на Антонио и Курт Зума.

В 86-ата минута Юнайтед пропусна шанс да реши всичко. Фред с удар с глава нацели лявата греда на вратата на Ареола. Вместо това до края вреше и кипеше пред Де Хеа. Испанският страж обаче пази като лъв и спаси победата за Манчестър Юнайтед.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички