Промените в Манчестър Юнайтед започнаха! Дългогодишен шеф напусна


Промените в Манчестър Юнайтед започнаха! Дългогодишен шеф напусна
Снимка: GettyImages

1296 0

Досегашният главен изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд се оттегли от ролята си  и ще напусне клуба в края на годината. Това съобщиха от пресслужбата на „червените дяволи“. Той си тръгва след 16 години в клуба.

Тази вест стана факт преди евентуалната инвестиция на най-богатия британец сър Джим Ратклиф. Очаква се той да придобие 25% от дяловете на „Олд Трафорд“.

Патрик Стюарт ще застане временно на поста главен изпълнителен директор, като ще съчетава тази функция с настоящата си на главен съветник. 52-годишният Арнолд ще осигури подкрепа в този преходен момент до края на декември – той е в Юнайтед от 16 години и наследи на позицията Ед Удуърд през февруари 2022.

„За мен бе невероятна привилегия да служа на този велик клуб. През върхове и падения, константата бе отдадеността на нашите служители и фенове. Бих искал да благодаря на всички тях за лоялността и посветеността им и пожелавам на всички, свързани с клуба, всичко най-добро в бъдеще“, каза Арнолд.

Към момента „червените дяволи“ се представят повече от колебливо. Хората  на Ерик тен Хаг са шести във Висшата лига, но са опрени до стената в Шампионска лига, след като взеха само три точки от първите си четири мача.

Феновете на отбора стискат палци, че промените извън терена и очакваното идване на Ратклиф ще донесат нужната стабилност на Манчестър Юнайтед.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Саудитска Арабия готви мощна офанзива, на мушката са нови две звезди от Висшата лига

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички