Чичарито: Назначаването на Дейвид Мойс в Манчестър Юнайтед бе голяма грешка


Чичарито: Назначаването на Дейвид Мойс в Манчестър Юнайтед бе голяма грешка
Снимка: Getty Images/Guliver

2416 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес заяви, че назначаването на Дейвид Мойс за наследник на сър Алекс Фъргюсън начело на "червените дяволи" е било грешка. Мойс замени Фъргюсън на "Олд Трафорд" през лятото на 2013 година, но не успя да изкара дори един пълен сезон като мениджър на тима, след като бе уволнен заради слабите резултати.

"Нямам нищо лично против Мойс, но неговото назначение бе грешка. Тази грешка все още преследва Манчестър Юнайтед - не защото той е лош мениджър, но защото те мислеха, че могат да намерят заместник на сър Алекс толкова бързо. А това е невъзможно. Дори и сега е невъзможно. Дори Гуардиола, Клоп и Моуриньо не са на нивото на сър Алекс все още. Те са напът да достигнат това ниво, или нивото на Йохан Кройф, но все още не са там", коментира мексиканският голмайстор пред FIVE.

"Това решение на ръководството промени кариерите на някои играчи на Юнайтед, които можеха да се развият по-добре. Аз, Рафаел, Фабио, Уелбек, много играчи, които трябваше да си тръгнат, за да играят. Не става въпрос дали Мойс е добър или лош треньор, нито за неговите идеи. Проблемът е, че не разбирам как може да нямаш усета да запазиш поне половината от това, което наследяваш. Точно затова той изкара само седем месеца. Той беше много твърдоглав и нямаше това качество да се адаптира и да приема промяната и израстването. Човек трябва да израства, за да бъде в Юнайтед", допълни Чичарито.

В същото време друг бивш нападател на Юнайтед - Димитър Бербатов, обяви защо "червените" не се нуждаят от една от основните трансферни цели на отбора (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички