Четирите големи разочарования на Висшата лига през кампанията


Четирите големи разочарования на Висшата лига през кампанията
Снимка: GettyImages

1990 0

Настоящата кампания в английската Висша лига продължава да бъде страшно оспорвана две седмици преди паузата поради Световното първенство в Катар.

Към момента има определен набор от играчи, които се представят добре в съответните си отбори, но има и такива, които изненадват с недобрите си изяви през кампанията.

В настоящия материал ще разгледаме четирима футболисти, които не се подвизават на нужното ниво във Висшата лига досега през този сезон.

4. Рияд Марез (Манчестър Сити)

Алжирецът прави всичко възможно да впечатли Пеп Гуардиола в нападение, но представянията му на дясното крило не са от най-убедителните.

Марез вкара 11 гола и се отчете с пет асистенции в 28 мача в лигата през миналия сезон, но в момента има само един гол в девет изяви през 2022/23. 31-годишният играч също така наскоро бе изваден като първи изпълнител на дузпи на Манчестър Сити поради честите си пропуски от бялата точка.

3. Ришарлисон (Тотнъм)

Бразилецът се присъедини към Тотнъм Хотспър от Евертън за 60 милиона паунда през летния трансферен прозорец и не може да се каже, че е бил безупречен в играта си до този момент.

Ришарлисон реализира 10 попадения и регистрира пет асистенции за Евертън във Висшата лига през изминалата кампания. Той обаче не е отбелязвал гол в девет мача за Тотнъм Хотспър във Висшата лига този сезон.

25-годишният играч в момента се възстановява от контузия на прасеца и се очаква да изплати голямата си такса за трансфера, след като се върне на терена. Неговото участие на Мондиала в Катар също е застрашено поради добрите представяния на други негови сънародници.

2. Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед)

Надали някой е очаквал Кристиано да попадне в подобно листа, но ето, че и това се случи. Петкратният носител на наградата "Златна топка" е един от по-слабо представящите се играчи в лигата този сезон.

Роналдо вкара 18 гола в 30 мача през миналия сезон в елита на Англия, но успя да намери вратата само веднъж в девет изяви във Висшата лига този сезон досега.

37-годишният играч беше един от играчите, които бяха изхвърлени от стартовите 11 на Манчестър Юнайтед от новия мениджър Ерик Тен Хаг, който има други планове за растежа на "дяволите".

 

1. Джак Грийлиш (Манчестър Сити)

Англичанинът е може би най-високо цененият играч, който не се представя на ниво в лигата този сезон.

Грийлиш вкара само един гол в седем мача във Висшата лига този сезон и може би не успява да опровергае защо Сити плати за него 100 милиона паунда през 2021 година.

Поради непостоянството му в атака може да е трудно за него да бъде включен в сметките на Гарет Саутейт и Англия за Световното първенство, но очакванията са, че той ще се подобри с напредването на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички