Червен картон насочи Челси към нов провал, Астън Вила изтърва разгром (ВИДЕО)


Червен картон насочи Челси към нов провал, Астън Вила изтърва разгром (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

990 0

Астън Вила пропусна да запише убедителен успех при визитата си на Челси от шестия кръг на Висшата лига. Бирмиганци спечелиха игралия се над 100 минути двубой на “Стамфорд Бридж” с 1:0 след попадението Оли Уоткинс в 73-ата минута.

 

За домакините нещата изглежда, че се объркаха още преди да е изминал и час, след като Мало Густо бе изгонен с директен червен картон. До решението се стигна след проверка на грубо нарушение с ВАР. Така столичани записаха трето поражение в рамките на шест двубоя и се намират на незавидното 14-о място с 5 точки.

Съвсем различна е ситуацията около победителите, които вече са 6-и с 4 победи и 2 поражения през този сезон. До известна степен те дори пропуснаха да се наложат с още по-убедителен резултат.

Възпитаниците на Емери създадоха близо два пъти повече голови положения (15) от съперника в рамките на целия двубой. Контролът на кълбото бе почти разпределен поравно, но с 4% повече бе за домакините. 

Така бирмингамци се реваншираха на феновете си за загубата на старта в Лига на конференциите в четвъртък от Легия Варшава с 2:3. Те остават непобедени от Челси вече година, след като за последно загубиха домакинството си на 16-и октомври с 2:0. След това спечелиха контрола и официален двубой с общ резултат 3:0. 

Пред победителите предстои домакинство на Евертън през седмицата за Купа на Лигата, а Челси ще приеме Брайтън по същото време.

Следете всичко около Висшата лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички