Челси задейства преговорите с Хаверц след отпадането от Лига Европа


Челси задейства преговорите с Хаверц след отпадането от Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1508 0

Челси ще се опита да задейства привличането на Кай Хаверц от Байер Леверкузен в следващите няколко дни, след като „аспирините“ бяха елиминирани от Лига Европа от Интер във вчерашната вечер.

От „Стамфорд бридж“ бяха готови да преговарят още в края на миналия месец, след като тимът си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон, но Леверкузен реши да забави нещата. Немският клуб не искаше да се разсейва от каквито и да е странични фактори преди двубоя срещу Интер, в който именно Хаверц отбеляза единственото попадение за тима. Челси иска да смъкне малко исканите от „аспирините“ 90 милиона паунда за младия немски национал и в лагера на лондончани са убедени, че може да се стигне до сделка срещу около 75 милиона паунда. Според ‘ESPN’ техническият сътрудник на Челси Петър Чех води преговорите с Хаверц и е склонил 21-годишния футболист да продължи кариерата си на „Стамфорд бридж“.

Треньорът на „сините“ Франк Лампард вече взе Хаким Зиеш от Аякс и Тимо Вернер от РБ Лайпциг и вижда Хаверц като последното парче от новата атака на тима, която ще включва още Кристиан Пулишич. Очаква се след трансфера на Хаверц Челси да се насочи към обновяване на защитата, като Бен Чилуел е основната цел на левия бек, а Николас Таляфико от Аякс и Серхио Регилон от Реал Мадрид се считат за резервни варианти. А ето кой футболист на "Кралския клуб" също е обект на интерес от страна на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички