Челси си гарантира трети зимен трансфер, пече се и четвърти


Челси си гарантира трети зимен трансфер, пече се и четвърти
Снимка: Getty Images

1566 0

Челси работи върху още два зимни трансфера, като е много близо до осъществяването на единия. Става дума за привличането на Андрей Сантош от Вашко да Гама.

За трансфера се говори от доста време, но едва снощи бразилският клуб официално го потвърди. От Челси все още не са анонсирали привличането на 18-годишния халф. Очакванията са това да стане съвсем скоро и той да остане в Лондон, а не да бъде пращан под наем в друг клуб, стига всичко с работната му виза да бъде наред.

Според английските медии лондончани ще платят за таланта 18 милиона паунда. Фабрицио Романо твърди, че сумата е доста по-ниска - около 12,5 милиона евро. Той е третият изключително перспективен играч, когото Челси привлича през зимния трансферен прозорец. Преди него „сините“ представиха и Давид Датро Фофана и Беноа Бадиашил.

В същото време стана ясно, че "сините" са провели позитивни преговори с Шахтьор за трансфера на полузащитника Михайло Мудрик. Според "The Guardian" лондончани са се срещнали с представители на украйнския клуб тази седмица и смятат, че оферта от 60 милиона паунда (67 милиона евро) плюс добавка от 20 милиона паунда ще осъществи сделката.

От Шахтьор вече отхвърлиха 40+20 милиона евро от Арсенал за играча. През този сезон халфът записа 12 мача за украинския гранд в първенството, като отбеляза 6 гола и направи 7 асистенции. Освен това има 3 гола и 2 асистенции в 6 мача от Шампионска лига. А ето какъв отговор получи Челси на стремежа си да купи Йошко Гвардиол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички