Челси ще плати за Тимо Вернер не 53, а 42 милиона паунда


Челси ще плати за Тимо Вернер не 53, а 42 милиона паунда
Снимка: Getty Images/Guliver

1250 0

Въпреки разпространените в пресата слухове, нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер ще струва на Челси не 53 млн. паунда, а само 42 млн. Миналата седмица стана ясно, че младата звезда е избрал да продължи кариерата си в Челси, въпреки че Ливърпул дълго време се сочешее като фаворит за неговия подпис. Репортерът от Лайпциг Гуидо Шефер, който лично е разговарял с Вернер, разкри пред "Liverpool Echo" как е станало възможно това.

"Изненада е, че Вернер каза "да" на Челси, но в същото време това е много добра сделка и за играча, и за Челси. Лондонският клуб се оказа в състояние да плати цената и огромно преимущество за Челси изигра това, че те убеждаваха Тимо: "Ние те харесваме и те искаме". Разбрах от Тимо, че Франк Лампард му се е обаждал почти всеки ден през последните седмици, а Тимо е играч, на който му е нужно да чувства любовта на клуба. На всеки играч му е нужна любов, особено на Тимо Вернер", заяви Шефер.

"Не става въпрос за 60 млн. евро, имам човек, който е много близо до сделката и той ми каза, че става въпрос за 50 млн. евро. От тях Лайпциг ще трябва да даде на Щутгарт 10%. Поздравих Вернер със съобщение: "Това е правилното решение". Освен това агентът му Карл-Хайнц Фьорстер каза, че това е точният клуб", допълни репортерът. А кой и защо смята, че нападателят не е достатъчно класен за Ливърпул вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички