Челси се скъса да пропуска срещу Борнемут и пак загуби точки на Южния бряг


Челси се скъса да пропуска срещу Борнемут и пак загуби точки на Южния бряг
Снимка: Getty Images

3034 0

Борнемут и Челси не успяха да се победят в мач от петия кръг на Висшата лига на "Виталити", двата тима завършиха без да си отбележат попадение при резултат 0:0 на Южния бряг.

Срещата бе съпътствана от страхотна борба и от двата тима, а положения наистина не липсваха. Гостите уцелиха на два пъти греда. Първо, удар на Николас Джаксън срещна страничния стълб, а през втората част Рахийм Стърлинг изпълни перфектно свободен удар, но топката срещна напречната греда.

Борнемут също имаше своите положения, разчитайки през повечето време на контраатаки, но те не бяха толкова чисти. Доминацията на "сините" се изрази и във владението на топката - тя беше във футболистите на Челси в 66% от времето. Интересен факт е, че днешното нулево равенство бе първото за сезона във Висшата лига.

Челси вече е на 14-ата позиция с актив от 5 пункта, а след седмица ще мери сили с Астън Вила на "Стамфорд Бридж". Борнемут е само едно място под "сините" с 4 пункта. В следващия кръг "черешките" ще гостуват на Брайтън.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна много силно за "сините", а Енцо и Галахър нанесоха удари, които не застрашиха обаче особено Нето. В 4-ата минута Стърлинг пък си изкара жълт картон за опасно влизане. 10 минути по-късно Николас Джаксън разтресе лявата греда.

Вратата на Роберт Санчес също бе застрашена. Челси допусна играта в своята половина към 20-ата минута и точно тогава Данго Уатара нанесе мощен удар, но испанският страж на "сините" реагира блестящо и запази вратата си суха.

До почивката темпото на "Виталити" спадна сериозно. Двата тима, като че ли чакаха да дойде полувремето, за да се прегрупират в съблекалните и да получат наставления от своите мениджъри за остатъка от сблъсъка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' Челси получи шанса да изпълни пряк свободен удар от близка дистанция. Рахийм Стърлинг стреля по великолепен начин, но опитът му срещна напречната греда на домакините. Леви Колуил веднага след това вкара топката във вратата, но голът бе отменен поради засада на бранителя. Борнемут отговори с положение от своя страна само няколко минути по-късно но опасен удар на Кристи рикошира в Дизаси и топката излезе в корнер.

Последваха силни минути и за двата отбора. Челси имаше страхотен шанс за гол, но нов карамбол в наказателното поле на "черешките" попречи топката да се озове във вратата на Нето. Домакините пък изглеждаха много опасни на контраатака и минаваха много бързо през линиите на "сините".

Двата тима вдигнаха оборотите в последните минути. Първо, в 86' Коул Палмър стреля от близка дистанция, но Нето се намеси подобаващо и отрази сигурен гол в своята врата. Малко след това Борнемут организира контраатака. Топката се озова в наказателното поле и в краката на Соланке, но нападателят се засуети и я изгуби.

СЪСТАВИ

Борнемут: Нето, Аарънс, Забарний, Кели, Керкез, Кристи, Кук, Уатара, Билинг, Таверние, Соланке

Челси: Санчес, Колуил, Силва, Дизаси, Густо, Угочукво, Галахър, Стърлинг, Мудрик, Фернандес, Джаксън

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Челси на Маурисио Почетино съумя да победи единствено дебютанта Лутън (3:0), но загуби от Уест Хям и Нотингам Форест, след като на старта завърши наравно 1:1 с Ливърпул. Борнемут пък е с две точки по-малко от днешния си съперник, след като има две равенства и две поражения.

Фредерикс, Маркондес, Скот са аут за домакините, а Адамс е под въпрос. Бетинели, Броха, Чуквуемека, Фофана, Рийс Джеймс, Лавиа, Нкунку пък са контузени за "сините", докато Бадиашиле и Чалоба се под въпрос до самия старт.

Челси спечели последните два сблъсъка с "черешките", но преди това бе в серия от три мача от английската Висша лига срещу този съперник, в които не стигаше до успеха - две поражения (едното дори с 0:4) и едно равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички