Челси публикува официално изявление след разтърсващите новини за Роман Абрамович


Челси публикува официално изявление след разтърсващите новини за Роман Абрамович
Снимка: Getty Images/Guliver

9427 0

Английският гранд Челси публикува официално изявление на своя сайт, след като по-рано днес, 10 март, от Острова "долетяха" изключително неприятни за клуба новини, свързани с Роман Абрамович (подробности четете в линка).

В него се потвърждават информациите, че отборът ще бъде обект на санкции, точно както и руският милиардер. Съобщава се също така, че мачът на "сините" тази вечер (срещу Норич, 21:30 ч.) ще се проведе по план.

В скоро време се очакват и допълнителни разговори с властите, които евентуално да позволят да бъде разширен обхватът на получения специален лиценз, за да може клубът да функционира по-пълноценно:

Ето го и пълното изявление:

"Футболен клуб Челси беше уведомен, че собственикът му Роман Абрамович е бил санкциониран от правителството на Обединеното кралство.

По силата на 100-процентната си собственост върху "Chelsea FC" и свързани лица, футболният клуб ще бъде обект на същия режим на санкции като г-н Абрамович. Правителството на Обединеното кралство обаче издаде общ лиценз, който позволява на Челси да продължи определени дейности.

Ще изиграем мачовете на нашите мъжки и женски отбори днес срещу Норич и Уест Хем, съответно, и възнамеряваме да участваме в дискусии с правителството на Обединеното кралство относно обхвата на лиценза. Това ще включва търсене на разрешение за промяна на лиценза, за да се позволи на клуба да работи възможно най-нормално. Ние също така ще търсим насоки от правителството на Обединеното кралство относно въздействието на тези мерки върху фондация Челси и нейната важна работа в нашите общности.

Клубът ще даде допълнителни детайли, когато е подходящо да го направи", написаха от "Стамфорд Бридж"".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички