Заради войната в Украйна: В Русия вече няма да гледат английската Висша лига


Заради войната в Украйна: В Русия вече няма да гледат английската Висша лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1418 0

Английската Висша лига и клубовете взеха единодушно решение да преустановят излъчването на първенството на територият на Русия заради войната в Украйна. Споразумението с руския партньор за излъчване Rambler (Okko Sport) се прекратява незабавно.

От Висшата лига са решили да дарят 1 милион паунда на Украйна. Премиър лийг остро осъжда нахлуването на Русия в Украйна, като призовава за мир. Дарението от 1 милион паунда ще бъде направено на Комитета за спешни случаи при бедствия (DEC), за да достави хуманитарна помощ директно на нуждаещите се.

Всички капитани на клубовете от Висшата лига носят специални ленти на ръцете си в подкрепа на Украйна, а феновете се присъединиха към играчите, мениджърите, официалните лица на мача и клубния персонал в солидарността към украинския народ преди началото на всеки мач.

Това е пореден удар по Русия, който цели да накара президента на страната Владимир Путин да преустанови военните действия в Украйна. Повече за това как се отразява конфликтът Русия - Украйна на спорта, четете на посочения линк!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички