Челси просто не знае как да играе у дома, загуби и от Саутхемптън


Челси просто не знае как да играе у дома, загуби и от Саутхемптън
Снимка: Gulliver/GettyImages

1211 0

Отборът на Челси за пореден път затвърди тезата, че не може да играе по успешен начин като домакин този сезон. Лондончани допуснаха четвърто домакинско поражение през кампанията, като загубиха с 0:2 от отбора на Саутхемптън. Майкъл Обафеми откри резултата в средата на първата част, а Нейтън Редмънд довърши Челси с втори гол през второто полувреме.

Франк Лампард бе ротирал състава си в сравнение със срещата с Тотнъм и бе оставил Мейсън Маунт и Матео Ковачич извън стартовия състав. За Саутхемптън отсъстваше голмайсторът на отбора Дани Ингс. Лондончани започнаха по-активно срещата, но не успяха да създадат чисти голови положения пред вратата на Алекс МакКарти. Калъм Хъдсън-Одой и Вилиян имаха шансове да разпишат, но не успяха да преодолеят вратаря на „светците“. Донякъде изненадващо гостите от Саутхемптън стигнаха до откриване на резултата в средата на първата част. В 31-вата минута Майкъл Обафеми получи чудесен пас от Пиер-Емил Хойберг и отбеляза във вратата на безпомощния Кепа. До края на първата част Челси не успя да създаде нова голова опасност.

На почивката Франк Лампард реагира с пускането в игра на Мейсън Маунт. Това пораздвижи до известна степен играта на Челси, но гостите от Южна Англия можеха да удвоят преднината си, като Че Адамс пропусна да се разпише на контраатака. В средата на втората част в игра се появи и Кристиан Пулишич. В 72-рата минута като че ли всичко за лондончани приключи, след като „светците“ стигнаха до втори гол. Стюарт Армстронг нахлу в половината на Челси, след което намери останалия сам Нейтън Редмънд, който преодоля Кепа и направи резултата 0:2! След гола домакините хвърлиха всички сили в атака. Гол във вратата на Саутхемптън обаче така и не падна.

По този начин само в рамките на няколко дни Челси развали добрите впечатления от победата срещу Тотнъм в неделя. Загубата означава, че лондончани остават с 32 точки и запазват 4-тата позиция в класирането. Саутхемптън записва втори пореден успех във Висшата лига, като отборът вече се изкачва на 14-тото място в подреждането в Премиър лийг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички