Челси подсилва атаката си с Ромелу Лукаку или Ерлинг Холанд


Челси подсилва атаката си с Ромелу Лукаку или Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images/Guliver

1539 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович ще инвестира сериозни средства на трансферния пазар през лятото, за да подсили състава на "сините" след триумфа в Шампионската лига в събота. Лондончани победиха Манчестър Сити с 1:0 във финала на турнира в Порто, което най-вероятно ще осигури и нов договор на мениджъра Томас Тухел, който пристигна на "Стамфорд Бридж" през януари.

Според "Скай Спортс" Тухел категорично иска нов централен нападател, като към момента най-вероятно е това да е голмайсторът на Интер Ромелу Лукаку. "Нерадзурите" имат известни финансови затруднения и смятат да продадат част от основните си играчи това лято, което бе и причината наставникът Антонио Конте да си тръгне.

28-годишният Лукаку се представи отлично за миланския гранд през последните два сезона и цената му най-вероятно ще бъде около 100 милиона евро. Друг вариант за Челси е звездата на борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, който обаче ще бъде значително по-скъп, а освен това е желан от редица други европейско грандове.

Привличането на нов нападател почти сигурно ще означава край на престоя на Тами Ейбрахам и Оливие Жиру при "сините". Френският национал е близо до трансфер в Милан, докато за подписа на Ейбрахам, който не бе в групата за финала на Шампионската лига, има желаещи във Висшата лига.

В същото време почти сигурно мениджърът на Челси Томас Тухел и централният защитник на тима Тиаго Силва ще бъдат наградени с нови договори след успеха в Шампионска лига. Нов договор очаква и големият герой за "сините" - Н'Голо Канте!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички