Играчът, който почти се отказа от футбола, а сега спечели Шампионска лига


Играчът, който почти се отказа от футбола, а сега спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2013 0

Преди 17 години едно дете на име Жоржиньо е напът да се откаже от мечтата си - да стане професионален футболист. Хилавото момченце е отхвърлено от три футболни академии с мотива, че е твърде слаб и от него няма да стане футболист. 17 години по-късно същото това хлапе триумфира в най-големия европейски клубен турнир - Шампионска лига.

Когато е на 13 години, Жоржиньо е готов да се откаже от футбола, след като не получава шанс в различни футболни академии в Бразилия. Неговите родители обаче изиграват ключова роля за това момчето да не се откаже от детската си мечта и да я преследва докрай. И така, с малки стъпки напред, Жоржиньо пробива в професионалния футбол - и стига по-далеч, отколкото се простират мечтите му.

Италианският полузащитник, който израства в Бразилия, стартира кариерата си във Верона, където се утвърждава като незаменим титуляр в средата на терена. Скоро след това той преминава в италианския гранд Наполи, където започва да мечтае за нещо голямо в спортната си кариера. Там той прекарва четири години, преди да получи оферта от един от най-добрите отбори на Стария континент - Челси.

С годините Жоржиньо се превръща в незаменим играч и за "сините", където е сред лидерите на отбора. И така до 29 май 2021 година, която се превръща в повратна за неговия живот. Тогава онова "хилаво" хлапе от миналото с високо вдигната глава вдигна трофея от Шампионска лига над главата си. Но и самият той осъзнава, че ако не са били родителите му, то днес вероятно нямаше да бъде футболист.

"Невероятно! Погледнете само. Просто е невероятно! Бях напът да се откажа от футбола, но моите родители направиха така, че да продължа. Сега те са тук тази вечер и аз спечелих Шампионска лига! Как се случи това? Как?", сподели развълнуваният Жоржиньо след края на финала с Манчестър Сити.

"Когато хората казват, че нямат думи, наистина е така. Това беше много важна стъпка в моята кариера, но няма да спра дотук. Гладен съм за още успехи, трябва да продължа да се трудя, за да се подобрявам както за Челси, така и за националния отбор на Италия", добави 29-годишният полузащитник.

ОЩЕ: Томас Тухел: човекът, който преобрази Челси и го направи шампион на Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички