Само преди 7 години Тодор Неделев игра под ръководството на Томас Тухел


Само преди 7 години Тодор Неделев игра под ръководството на Томас Тухел
Снимка: Getty Images/Guliver

3977 0

Футболният свят е вперил поглед в новия шампион на Европа Челси и неговия мениджър Томас Тухел. Съвсем заслужено "сините" триумфираха в Шампионска лига за втори път в историята си. Тухел пък се превърна в първия мениджър, извел два различни отбора до финал в Шампионска лига в две последователни години (с отборите на ПСЖ и Челси). И за разлика от 2020 година, този път Тухел спечели турнира.

Само преди 7 години Томас Тухел пробиваше пътя си към върховете на мениджърството във футбола, а това, малко или много, се случи с участието на един българин - Тодор Неделев. Българският национал беше част от отбора на немския Майнц, който бе ръководен именно от Тухел. Тухел беше начело на Майнц от 2009 до 2014 година, а Неделев се присъедини към отбора малко преди Тухел да напусне.

Нещо повече - Тодор Неделев дебютира за Майнц тъкмо под ръководството на Томас Тухел. На 25 март 2014 година, два месеца след идването си в Майнц, Неделев се появява като резерва при загубата от Айнтрахт Брауншвайг с 1:3. В крайна сметка Тошко Неделев не успява да се наложи в отбора на Майнц и след само два мача напуска отбора, за да се прибере в България.

Томас Тухел пък напуска Майнц през май 2014-а, а година по-късно застава начело на Борусия Дортмунд. Той ръководи "жълто-черните" от 2015-а до 2017-а, а през 2018 година поема Пари Сен Жермен. Там той се задържа до края на миналата година, а малко след това получава предложение за работа от Челси, където няколко месеца по-късно печели Шампионска лига.

ОЩЕ: Томас Тухел: човекът, който преобрази Челси и го направи шампион на Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички