Челси подпомогна класирането на Шалке (ВИДЕО)


Челси подпомогна класирането на Шалке (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1697 0

Лондонският Челси завърши кампанията си в груповата фаза на Шампионска лига с победа с 3:1 над Спортинг (Лисабон) и по този начин остана непобеден в първата фаза на турнира.

Още до 16' мачът беше ясен, след като Фабрегас реализира дузпа в 8' след грубо нарушение на защитник на Спортинг. 8 минути по-късно Шурле с прецизен удар удвои и даде ключов аванс на "сините".

След почивката Джонатан Силва върна надеждите на лисабонските "лъвове" за класиране, след като намали, но само 6 минути по-късно Оби Микел върна 2-та гола разлика и запази победата на лондончани.

До края на мача Петър Чех се отчете с две прецизни спасявания, а и гол на гостите беше отменен.

В двубоя Жозе Моуриньо заложи на голяма част от резервните си футболисти, но и те се справиха безпроблемно с пренавития португалски тим.

При точка в този мач Спортинг продължаваше напред в турнира заради по-добрите си показатели срещу Шалке, но "лъвовете" не успяха да запазят самообладание и "прегоряха".

В другия двубой Шалке стигна до 1:0 като гост на Марибор, а в герой за немския тим се превърна резервата Мейер, който в 62' се разписа и прати "кралскосините" на осминафинал.

В група G Челси завършва с 14 точки, а Шалке с 8. В Лига Европа ще играе Спортинг с актив от 7 пункта. Марибор завършва последен с 3 точки.

 


Maribor - Schalke 04 (0-1) - Full Highlights 10... by musicandother2014

 


[HD] Chelsea vs Sporting (3-1) Full Highlights... by ChampLivee

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички