Английското чудо е факт - осакатен Сити покори Рим (ВИДЕО)


Английското чудо е факт - осакатен Сити покори Рим (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1721 0

Манчестър Сити постигна невероятен обрат в своята група в Шампионска лига, след като тази вечер излъга Рома, стигна до успех с 2:0 като гост на „Олимпико” и се класира като по чудо на осминафиналите в турнира.

Всичко се реши след почивката, като първо в 60’ Самир Насри реализира изключително важен и още по-красив гол в долния десен ъгъл на Де Санктис. Рома се хвърли да изравнява и в 86’ Сабалета сложи точка на спора – 2:0.

Така, след като в първите 4 мача Сити имаше едва 2 точки и беше пред отпадане, хеттрикът на Агуеро и обратът срещу Байерн в миналия кръг за 3:2 вдъхнови „гражданите”, които стигнаха до безценна победа в Рим без тримата си най-добри играчи – Компани, Яя Туре и Серхио Агуеро.

Рома през второто полувреме сбърка фатално, като се дръпна да брани равенството и, логично, „вълците” бяха наказани. ЦСКА пък загуби от Байерн, което праща Сити на 2-о място в групaта с 8 точки и „гражданите” ще играят на осминафинал. В Лига Европа отива Рома.

От самото начало наелектризираната атмосфера на „Олимпико” вдъхнови домакините, които още в 4’ се разминаха с това да поведат в резултата. Холебас беше изведен сам срещу Джо Харт от вездесъщия Тоти, но английският национал успя да избие. Малко по-късно Монгала се отчете с отлична намеса, спирайки голов пас на Наинголан.

Последваха нови вихрени атаки и към двете врати, като първо в 20’ удар на Милнър беше париран от Морган Де Санктис, а с третата си намеса Харт парира Жервиньо и остави своите в играта за класиране. Последва и геройство от Де Санктис, който спря Милнър, останал сам срещу него – 0:0 до почивката след поделено предимство.

След почивката „вълците” заиграха по-защитно с оглед на добрия резултат в другоя двубой. Положения липсваха, но „гражданите” изригнаха в 60’ и бяха напът да направят чудото, в което не вярваха. Самир Насри беше оставен да оперира пред наказателното поле, като френският плеймейкър стреля необезпокоява в долния десен ъгъл на Де Санктис, който нямаше как да отрази безупречния удар на Насри – 0:1.

Наинголан можеше веднага да върне попадението, но Харт парира удара му, а в опит да промени резултата Руди Гарсия пусна в игра Итурбе, Флоренци и Дестро, който влезе на мястото на Франческо Тоти. В 72’ „вълците” тренсаха и гредата, след като Манолас стреля в гредата с глава. При добавката Пянич беше неточен.

Рома хвърли всички сили в атака и това доведе до 86’, в която всичко беше решено. Насри получи в наказателното поле и изчака включването на Сабалета, който беше изпуснат от защитата и с удар направи 0:2 – Манчестър Сити продължава напред.


Roma - Manchester City (0-2) - Full Highlights... by musicandother2014

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички